Varför det är dags för två hastigheter CIO

CIO måste mysa till CFO för att säkerställa att de tankar IT-avdelningen ingår i ett tidigare skede i strategisk planering och budgetering processer.

Digital omvandling: CIO / CMO och förtroendekrisen, CIO måste ta nya digitala affärsteknik eller ansikte att marginaliseras, IBM Tivoli Storage Manager går Gartners Magic Quadrant

Enligt analytikern gruppen Gartner, fattas besluten av företagsledningen i frågor som direkt påverkar den, utan att det ingår i denna process, är det en fråga som, återgår den till om och om igen, medan ledningen i branschen fortsätter att kämpar med det.

Hur företag köpa, bygga och använda tekniken förändras snabbt, vilket innebär att lag som bygger det och kör det kommer att behöva förändras.

Som Cassio Dreyfuss, forskningschef på Gartner uttrycker det: “Tidigare användning av IT för att stödja verksamheten kom nästan som en eftertanke, långt efter affärsstrategin och strategiska initiativ [hade] utformats och sanktioneras av den högsta ledningen. ”

Med tiden har det gått från att vara ett stöd till att vara ett företag som gör det möjligt att skapa verktyg och så det är mer meningsfullt att tala om IT-relaterade utgifter i varje affärs initiativ, sade han.

Den viktigaste punkten, Dreyfuss sade, är att “CIO utmanas att anta en högre profil och aktivt engagera sig i möjligheter att påverka IT beslut”.

Gartner stöder skapandet av en “bimodal” IT-organisationen, säger Dreyfuss. Den ena, “företags styrka IT” är ansvarig för att leverera IT-tjänster medan den andra, den “opportunistiska IT,” är redo att dra nytta av nya affärsmöjligheter.

“Dessa egenskaper legitimera CIO och deras team som rådgivare till alla budgetar i alla funktioner inom företaget,” säger Michael Smith, vice vd på Gartner.

Dessutom måste IT-ledare råda företagsledare på “hur säkra, integrera och hantera kvaliteten på den information som bränslen digitala affärer”.

Allt detta lägger ytterligare ett lager av komplexitet vad CIO har att göra, men sedan igen om du berättade genomsnittliga CIO de var tvungna att bära två hattar för att göra sitt jobb, de flesta skulle säga: “Bara två Jag bär åtminstone fem eller? mer.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Vidare läsning