Varför framtid Science kommer att vara i molnen

Välkommen till en annan delen av Jason Perlow biter den hand som föder honom.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Svaret på förra veckans kolumn Varför Star Wars är den sista filmen jag någonsin vill se i en teater var stark och splittrande.

Det finns uppenbarligen många människor som fortfarande njuta av teater pågående erfarenhet, men också många som inte gör det, och har beslutat att de hellre stanna hemma och använda videoinnehåll streamingtjänster istället.

Jag och hållet placeras inuti det andra lägret.

Och det är okej. Det fina med att ha en marknadsekonomi är att du har val.

Biografer, ett av de få återstående institutionella anakronismer i underhållningsbranschen (avsikten var att leverera billig luftkonditionering plus avledning för en hel kväll eller eftermiddag under depressionen eran) kommer att fortsätta att vara populär.

Varför? Eftersom Hollywood fortsätter att producera material som massorna vill se och kommer att använda det som det huvudsakliga innehållet fördelningsmediet så länge teater kedjorna förblir friska ur ekonomisk synpunkt.

(A kontrollerande andel i webbplatsens moderbolag, CBS, ägs av National Amusements, en biograf företag.)

Om du är ett fan av science, innehåll orienterad mot “massorna” betyder mycket mer Star Wars och mycket mer superhjältefilmer. Även om det här är en ganska unga natur, dessa är franchise som är nära och kära till den amerikanska allmänheten och är nästan garanterat att tjäna pengar.

Disney betalade ca $ 4B för Lucasfilm och kraften vaknar har redan räknats över en miljard dollar under de första två veckorna internationellt eftersom filmens release.

Marvel (en annan $ 4B Disney affären) och DC (Warner) franchise är också mycket värdefulla och – om biljettförsäljning senaste superhjältefilmer är någon indikation, både Deadpool och Batman mot Superman: Dawn of Justice förväntas utföra extremt bra i biljettkassan.

Det är utan att räkna alla franchise handelsvaror barnen och nördar kommer att köpa av lastbil i många år framöver.

Men vad händer om du är sjuk av Star Wars och superhjältefilmer? Jag tror jag hörde bara en hörbar suck.

Några av oss skulle lika gärna kasta alla dessa projekt på bål, som Darth Vader lik, om helt nytt science fiction och fantasy innehåll fanns i stället.

Det finns en enorm brunn saker, såsom klassiska Hugo och Nebula prisbelönta SF romaner som aldrig har anpassats. Kanske sex decennier på det ursprungliga materialet.

En stor del av det är inte troligt att hamna på en Hollywood studio eller ens på TV-sändningar eftersom tomterna är alltför komplicerade, vilket gör dem alltför riskabelt att producera eller alltför svårt att anpassa sig till film, eller är helt enkelt alldeles för ekivokt i naturen.

Några av dessa egenskaper har optioner så länge att de hamnar i utvecklings helvete, hoppa från regissören till regissör, ​​manusförfattare till manusförfattare och studio till studio.

En sådan egenskap är 1991 uncut version av Robert A. Heinlein 1961 roman Främling på egen planet som anses vara en av de finaste SF fungerar som någonsin skrivits. Den hade ett manus som nyligen gjort som 1995, och Tom Hanks var associerad med projektet på en gång.

Tyvärr är den oklippta versionen av romanen en lång bok med en komplex tomt, vilket skulle göra det mer mogen för en miniserie än en långfilm. Romanen har också en hel del av sexuellt innehåll som skulle göra det svårt att anpassa sig till vanliga Hollywood eller TV-sändningar.

Det finns många andra i samma båt, såsom Arthur C. Clarke 1973 roman Rendevous med Rama som Morgan Freeman vill producera. Eller Joe Haldeman s The Forever War, som nu är på åtminstone sin sjunde manus utkast och hade sina rättigheter överförts till Warner Brothers i maj 2015.

Inte varje episk SF eller Fantasy roman eller serie som tilltalar en mer cerebral fan-base kommer att få sin paus som Sagan om Ringen saga, som utan tvekan behövde ha en enorm följande för att motivera sina gigantproduktionskostnader.

Michael Moorcock s Elric serien, som är en av de bästa exemplen på modern fantasi publicerats under de senaste 40 åren, kan aldrig få den stora skärmen behandling, trots flera försök till anpassning. Chris och Paul Weitz av American Pie berömmelse har uttryckt sitt intresse för att styra det för Universal Pictures, men inga nyheter har kommit ut om det sedan 2007.

Det är möjligt dessa egenskaper kan hamna i utvecklingen helvetet för evigt. Men det finns hopp.

Det finns nu nya avsättningsmöjligheter för mer sofistikerade innehåll som inte ens existerar ett decennium sedan, i form av prenumerationstjänster via molnet.

Vem skulle ha trott, till exempel, att Philip K. Dicks Mannen i det höga slottet – en roman om en alternativ verklighet där USA har erövrats av nazisterna och Imperial Japan – någonsin skulle få anpassad för att filma tala tv framgångsrikt?

Amazon har visat att det är fullt möjligt att ta något med en extremt komplex tomt, producera den oberoende, locka tittare och få folk att betala för en årlig / månads, förutsatt att innehållet är av högsta kvalitet.

Netflix gör liknande saker med Sense8 och Knights of Sidonia, förutom att arbeta på licensierade egenskaper såsom Marvels Våghals och Jessica Jones.

De är också producerar sofistikerade, utmärkt icke-SF innehåll, såsom Marco Polo, House of Cards och Orange är den nya svarten som skulle ha tidigare varit den enda domänen av premium kabel som HBO eller Showtime.

På tal om det, både traditionella kabel bara innehållsleverantörer har sett betydande spikar i antagandet av sina strömmande endast tjänster.

Den sexuellt, våldsamt och plot-vridning Game of Thrones är en av de få anledningarna till många tittare hålla HBO runt i första hand. De kan nu prenumerera på den säsong. eftersom du inte ens behöver en kabel-TV-leverantör för att få det via HBO nu.

Viacoms Spike TV meddelade nyligen att det kommer att producera en anpassning av Kim Stanley Robinson Mars Trilogy i serieform, som kommer att skrivas av J, Michael Straczynski av Babylon 5 berömmelse.

Det kommer att vara den mest ambitiösa projekt för grundläggande kabel innehållsleverantören ännu.

Kan detta vara en upptakt till Spike TV med sitt eget abonnemang streamingtjänst med mer SF-serien kommer? Jag har ingen aning. Men jag gillar det.

(Viacom, som CBS, är också ett dotterbolag till National Amusements. Som ägs av Redstone familjen.)

Slutligen finns det SyFy. När den grundläggande kabelkanal av ändlösa Sharknados och andra B-filmmaterial, är det nu producerar några riktigt hög kvalitet programmering såsom Mot nya världar, 12 Monkeys, mörk materia och vidsträckta.

Även SyFy har en streaming app som många andra grundläggande kabelkanaler – som kräver att du fortfarande har en kabel-tv-abonnemang – här hoppas de ger sladd fräsar en HBO nu liknande alternativ i 2016, nu när de verkar på rätt spår igen efter ett decennium av obehag. Jag tror att många människor skulle betala för att titta på dessa visar.

TV-sändningar också ge sig in strömmande endast innehåll. CBS kommer att producera en ny Star Trek-serien som kommer att ha premiär under 2017 på sina sändningsförbund, men det kommer bara att finnas tillgänglig på CBS Premium efter piloten har luftat.

(Okej, jag är fortfarande en sucker för Star Trek. Jag ska göra plats för en franchise i min skyldig lista nöjen. Men jag inte köpa några actionfigurer.)

Det är inte bara högre kvalitet filmer och tv som hamnar direkt till elektronisk distribution, dock. Det är också böcker, källmaterialet. Använd källan, Hollywood.

Under det senaste året har jag njutit en hel del nya SF på Amazons Kindle Unlimited tjänsten, som kostar $ 9,99 per månad och körs på iOS, Android och naturligtvis Kindle enheter.

En stor del av innehållet är skrivet av nya författare som är direkt publicering och förbi äldre förlagen helt, som traditionellt har varit “grindvakter” i in tryckta och elektroniska medier.

Även författare kan själv publicera på Amazon utan att inkluderas på Kindle Unlimited, och det finns några nya matematik att lära om ersättning, kan produktiva författare göra ganska bra om de deltar i tjänsten.

Före elektronisk distribution många av dessa författare skulle ha haft för att spela i den traditionella arvet publiceringssystemet för att få sitt material även övervägas. Och som filmen och tv-branschen, är dött träd publicering också ganska riskobenägna, eftersom det finns en hel del kostnader som är förknippade med bokreklam, redigering och utskrift.

Så författare som producerar “riskfylld” material eller på annat sätt obevisat skulle ha haft svårt att få sin fot genom dörren.

En sådan SF författare, A.G. Riddle, har eget förlag fyra romaner och har haft åtminstone en miljon exemplar av hans verk säljs elektroniskt. CBS har också säkrat rättigheterna till utvecklingen av hans innehåll till en film.

Det finns andra nya författare som gör mycket bra på grund av distribution på e-böcker.

Jennifer Foehner Wells, som dominerade Space Opera / Allmänt SF sjökort på Amazon 2014 med sin breakout roman flyt, attribut mycket av sin nyfunna framgång Kindle och Kindle obegränsad plattform.

Wells citerar också att Print on Demand, vilket är en relativt ny publiceringsteknik, tillåter författare att göra begränsad eller engångs upplagor för den lilla grupp av läsare som önskar böcker på papper, som fortfarande anses vara prestigefyllda.

Hon attribut också sin framgång på Kindle plattformen som en inkörsport till att kunna säkra en bok agent – precis samma agent A.G. Riddle använder – för att få ytterligare spridning och översättning på marknader utomlands. Flytande släpptes nyligen i Tyskland och kommer att vara i Ryssland och Japan inom kort.

Gåta, som anses vara den nya “indie hjälte” direkt publicering för SF författare. kunde sälja sin fjärde roman, Avresa, till ett arv förlag på grund av hans framgång med Atlantis serien. Wells, dock vill hålla oberoende

Andra SF författare som har varit framgångsrika genom arvet publiceringssystem, såsom Rachel Aaron (som publicerade två trilogies innan oberoende) har drivit oberoende e-böcker antingen som sin nya publiceringsstrategi eller som ett sätt att maximera sin produktion, som arv utgivare inte nödvändigtvis vill publicera allt även en beprövad författare vill producera.

Elektronisk distribution och självständigt skapande innehåll har tillhandahållit ett medel för självbestämmande för medieproducenter och författare. Det har sina egna utmaningar, för att vara säker, men en sak är säker – den framtida science är i molnen. Och jag ser fram emot det.

Hur känner du självständigt produceras och distribueras ursprungliga science? Prata tillbaka och låt mig veta.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet