Varför jag aldrig kan installera Office för Mac igen

Gamla vanor definitivt dör hårt, vilket förmodligen är anledningen till att jag har pliktskyldigast drog ut Microsoft Office för Mac (OFM) installera disk varje gång jag har formaterat om eller uppgraderat en av de många Mac jag har ställt upp och hålls igång under åren .

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

När nyligen att inrätta en ny iMac med Mavericks och jag kunde inte hitta att OFM installera disk, men förvandlades till en ny modus operandi en akt av desperation när jag insåg att våra öppen källkod allierade har gjort världens mest använda kontorsprogram nästan irrelevant.

Det har varit en hel del rörelse på kontoret-suite marknaden för sent, vad med Apple släpper Pages, Keynote och Numbers gratis, Google Dokument populär men, fortfarande strömavbrott benägna, och Microsofts Office 365, fart, även då bolaget sätter, fria versioner av Office i molnet, till varierande effekt.

Medan molnbaserade alternativ blir bättre hela tiden, jag är en traditionalist som har använt lokala produktivitetsprogram ända sedan Wordstar. Så, som ni kan föreställa er, när jag in en ny dator jag vilja ha ett skriftligt verktyg som fungerar om jag är online eller inte.

Tidigare versioner av iWork hade lovande som ett alternativ, men jag har en långvarig fejd med Apple över iWork av en enkel anledning: Apple vägrar att ge den möjlighet att enkelt ladda och spara filer i Word’s.DOC format.

Just det: det enda sättet att hantera dokument i Pages är genom att spara dina arbetsdokument as.pages filer – som är oförklarligt, ofta 10 eller fler gånger större än deras Word.doc motsvarande – och sedan exporting.DOC versioner och när du behöver dem.

Om du arbetar med en hel del dokument, dubbelhantering river snabbt på dig. Jag hoppades att standardisera på sidorna efter att ha hört om Apples drag att göra det gratis, men Apple fortfarande insisterar på att vi använder sitt eget filformat för att spara dokument.

Inte undra näringslivet har allt, överge sidor och iWork, i den verkliga världen – näringslivet utanför Apples slutna trädgård ekosystem -Absolut ingen använder the.pages format. Apples beslutsamhet att tvinga ner våra halsar har gjort sin senaste iWork iteration mindre av en Office mördare och något mer liknar Textedit på steroider.

I varje fall, med sidor av frågan och Office ingenstans att finna, jag tog en chans och revisited öppen källkod motsvarande, Openoffice, för att se om det kan tillåta mig att behålla min arbetsflöde baserad på täta lastning, redigering och sparar of.DOC filer.

Openoffice har funnits under en längre tid, men trots heroiska insatser av dess utvecklare har kämpat för att få en massiv följande främst eftersom Microsoft Office är så allmänt tillgänglig. Företagsanvändare känner Office och har den tillgänglig för dem som en självklarhet, medan hemanvändare få förmodligen det genom elev buntar eller liknande.

Mac-användare, men har ett annat beslut set. Trots sitt namn, Office för Mac är en ganska annorlunda produktivitetspaket än Office för Windows – med ett annat gränssnitt och en annan uppsättning funktioner. Dessa skillnader är ofta betydande: det var bara med den senaste versionen, till exempel, att Mac-versionen av Office fick Visual Basic for Applications (VBA) scripting kapacitet efter år av iögonfallande frånvaro.

Ryktet har det att nästa version av Office för Mac kommer att böja i början av nästa år – vilket fick många att uppgradera, utan tvekan, även när minnet av, numera stöds Office 2008, bleknar. Men om du inte kan vänta så länge – eller, som jag, du befinner dig utan en OFM installera disk – det är dags att ge Openoffice en titt.

Jag hade provat det några versioner sedan, men tyckte att det var bedrövligt underfeatured som en ersättning för OFM. Men med, sin senaste iteration (v4.0), är Openoffice inte bara extremt snabb och enkel att använda, tack vare ständiga förbättringar och bidrag av en stor volym av kod från IBM: s Symphony, det är kompatibla och nära nog till Office som du kan inte ens märker att du är i den nya miljön.

Visst, för någon med mycket specifika krav – är allt jag behöver göra kunna redigera dokument, spara och send.DOC filer, och använda verktyg som de överstryknings och ord räknas – Openoffice alla rutorna.

Jag har funnit det vara en enkel att använda, kan alternativ till Word som kostar ingenting och erbjuder mer än tillräckligt med funktioner och flexibilitet som det förmodligen inte allt du behöver det. Det har även Pages “kontextuella sidofält.

Om du har flera Mac-datorer i familjen, kan detta göra Openoffice inte bara nyfiken men absolut tvingande på grund av dess mycket lägre kostnad.

Visst, jag har gjort några ändringar, till exempel med hjälp av Mac OS X: s applikationsspecifika tangenttryckningar Jag har satt upp några kortkommandon för funktioner som Format Punkt (Skift-kommando-M) och Word Count (om du inte gör det vet hur man gör detta, gå till Systeminställningar> Tangentbord> Applikations genvägar och klicka sedan på +, välj din ansökan anger unika text på menyalternativet du vill att tangent att starta, och sedan knapptryckning som du vill använda).

Leka med det och du kommer att upptäcka att den senaste Openoffice ger dig mer än tillräckligt med utrymme för att sträcka ut armarna och börja arbeta. Kalkylbladet och presentationsmoduler är så lika Excel och PowerPoint – Mac-versionerna, åtminstone – som du kanske aldrig vet att du inte använder den äkta varan.

Detta är inte menat att vara en primer på Openoffice så mycket som en påminnelse om att det är fortfarande där ute, och i sin senaste iteration det är bättre än någonsin.

Det kan vara goda nyheter för dess författare, eftersom siffror tyder på att Openoffice inte exakt brinner upp diagram, en färsk, Forrester undersökning antydde, att endast 6 procent av företagen erbjuder sina anställda ett alternativ till Microsoft Office.

Som jag nämnde tidigare, förmånliga företag licensvillkor innebär de flesta människor inte har något behov av Openoffice, senaste siffrorna tyder på 16 procent av företagen kommer att uppgradera till Office 2013 inom ett år och 20 procent mer på lång sikt.

Detta är goda nyheter för Microsoft och Windows-användare. Men om du är en Mac-användare som inte kan eller inte kommer att köpa OFM – eller bara letar efter en enklare och snabbare produktivitet alternativ – ge det ett försök. Du kan hitta, som jag gjorde, att dagarna för att installera stora, monolitiska program är helt enkelt över.

Vad tror du? Har du bytt till Openoffice? Har du försökt det och upptäcka det var underdimensionerad för dina behov? Eller är jag redan sent till festen?

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip