Varför Yahoo Mail nu svartlistad av kongressen

Yahoo Mail har blockerats tills vidare av kongressen på grund av ett uppsving i Ransomware attacker tas ut mot huset.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Som rapporterats av Gizmodo var ett e-postmeddelande skickades till representanthuset anställda förklarar flytten, skylla ett uppsving i cyberattackerna mot huset som den främsta orsaken.

Närmare bestämt är Ransomware fel. Ransomware är en ras av skadlig kod som infekterar system krypterar filer och försöker att extrahera en “avgift” av offren i utbyte mot en nyckel som dekrypterar sina filer och återställer systemets funktionalitet.

Ransomware har nyligen drabbats stora sjukhus, orsakar allvarliga störningar i tjänster och potentiellt placerade patientvård i riskzonen. Medan en Ransomware attack mot huset är inte en liv eller död situation, är en framgångsrik attack fortfarande ett stort problem som propositioner, uppgifter om anställda och scheman kan kastas in i kaos.

E-postmeddelandet skickades i slutet av april, och varnade personalen att eftersom det har skett en ökning av Ransomware-baserade attacker genom tredje part e-postleverantörer, inklusive Yahoomail, Gmail och andra, har Yahoos e-posttjänst blockerats av kammarens IT desk “tills vidare lägga märke till.”

Den “höga” betydelse e läser

: Tick, tock: raderar Jigsaw Ransomware dina filer som du väntar

Den senaste tidens attacker mot den amerikanska regeringen organisation har fokuserat på using.js filer maskerade as.zip filer, även om det inte är känt vilka typer av Ransomware håller ut mot huset.

Enligt en kongress medarbetare som talade till publikationen på villkor av anonymitet, åtminstone en av dessa Ransomware attacker har varit framgångsrik, även om äventyras datorn i fråga stängdes och formateras snabbt att utrota skadliga program.

En Yahoo talesman sade

I april, USA och Kanada utfärdat en varning till företag om ökningen av Ransomware och avskräcka användare från att betala avgiften – eftersom det inte finns någon garanti för filer kommer att returneras.

Läs vidare: Top Picks

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

Apple går serversidan för att fixa Siri låsskärmen bypass säkerhetsbrist, Bug gåvor: Vilket företag erbjuder forskare kontanter, Cyberattackers botch integrationen av Adobe Flash zero-day sårbarhet i utnyttja kit, Möt företag som vill stoppa pirater använder webben tills de betalar upp

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän