Vart tog Google Glass gå?

Du kanske kunna tro Google Glass var bara blip på landskapet i nutidshistoria.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Nästan ingen har hört talas om något glas, eller glas-relaterade, flera månader, så en del ifrågasätter huruvida den bärbara fortfarande existerar – eller om den har en framtid.

Enligt en Forrester undersökning, har mer än två tredjedelar av informationsarbetare hört talas om Google Glass. Men bara fyra procent av de anställda har sett Google Glass personligen. Att data kan vara tillräckligt för att genomföra några företags experiment.

Jag ska erkänna detta. Sista gången jag plockade upp min Google Glass (jag köpte en, färga mig naiv) var i helgen, i själva verket, whule rörelse. Jag visste inte ens ta ut den ur sitt skyddsfodral. Det var packat, flyttas och packas upp – ja, så mycket som man kan packa upp under en hektisk arbetsvecka.

Frågan står. Var är Glass? Och vad är dess status?

Reuters frågade samma fråga på fredag. Även glasshole-in-chief Sergey Brin, när affischen barnet för den bärbara datorn, sågs sans enhet. (Han hade nyligen det till stranden, men inte händelsen media.)

Långt borta är de dagar då han donned enheten på upptagen New York City tunnelbana? Kanske så.

Google Glass först kom till platsen ungefär ett år och ett halvt år sedan, men har sedan dess varit, kvar att offentligt bete. Trots de inledande problem med batteritid, en brist på program och även anländer till testare och utvecklare utan en viss smärta punkt för att lösa, var det ändå allmänt hyllade som den första stora traditionella bryta sig in bärbar teknik.

Hoppa till idag, och varje företag och deras vänner (och rivaler) utvecklar bärbara enheter. Eftersom de flesta av de nuvarande wearables är handleds bundna, är de lösa hälsa och fitness gåta. Bind det med molnbaserade tjänster och dataanalys och du har ett antal omfattande vård bildskärmar till ditt förfogande.

Google Glass, i sin nuvarande form, fortfarande inte uppnå någonting. Även om det har i vissa vertikala industrier, liksom, hälsovård, och bygg, förutsatt ögon och öron för dem som inte kan vara där personligen.

Men utan en tydlig och offentlig agenda, riktning, och en färdplan för utvecklare, som har under de senaste åren varit drivkraften för de flesta smartphone plattformar, verkar Google Glass förutbestämd att dö en lugn död.

Explosionen av intresse i bärbara datorer är en av tech snabbast stigande trender. Medan stora drag från Google, Apple och Samsung kommer sannolikt att locka en hel del uppmärksamhet, kommer vi att undersöka den bredare möjligheter som smarta accessoarer håll för att driva innovation i näringslivet.

Enligt Reuters, mer än hälften av utvecklare det tillfrågade som arbetade på ansökningar om glas har sedan övergett sina projekt, med hänvisning till en brist på kunder eller nuvarande begränsningar med enheten. Larm nyligen lät när tidigare i år Google Glass skapare Babak Parviz, som också leds Googles hemlighets X division till uppgift att skapa själv köra bilar och andra new age-teknik, lämnade bolaget för konkurrenten Amazon.

Men fastän enbart idéer inte kan dödas, är Glass nu en prototyp i sin egen rätt. Huvudet har tagits loss från kroppen, och hjärnorna har avlägsnats från driften – bokstavligen.

Kan Glass projektet överleva? Google tänker så. (Naturligtvis skulle det.)

Google Glass chef för verksamheten Chris O’Neill till Reuters att bolaget är “som aktiveras som någonsin om möjligheten att wearables och glas i synnerhet representerar.”

webbplatsens frågor till Google gick obesvarade vid skrivande stund.

Kanske är det bara en lugn plåster. Kanske finns det inget att oroa sig för. Men om utvecklarna inte finns, kommer Googles egen utveckling av glaset förkrympta. Det är, trots allt, utvecklarna som ger hälften av innovation och idéer.

I slutet av året är precis runt hörnet. Googles Brin ville ha en 2014 lansering, som ser allt osannolikt att så är fallet. Det är mer troligt att någon materiell nyheter kommer att anlända nästa år tidigast.

Överallt där Google Glass är, det är inte död – ännu. Det är framtiden, dock (och tyvärr), är okänd.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner