Vendor-leverantör partnerskap för att bli arbets missbruk

Tech företag kan ha svårt att upprätthålla arbetslagar och standarder direkt, men de kan konstatera de nödvändiga kraven i sina avtal och ett nära samarbete med tillverkare för att säkerställa etiska arbetsförhållanden finns, industri watchers säga.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Tim Bajarin, VD för teknik konsult kreativa strategier sade den nuvarande “heta” efterfrågan på elektroniska enheter såsom smartphones, surfplattor och spelanordningar har lett till tillverkare “driver arbetare svårare att möta produktionskrav”, och sådana situationer har blivit frodas.

Hans kommentarer bekräfta rapporter detailing hårda villkor av arbetare av kinesiska tillverkare, såsom Foxconn som monterar elektroniska apparater för tech leverantörer inklusive Apple står inför. kränkningar arbetsrätt vanligtvis hittas på dessa fabriker inkluderar anställa minderåriga arbetare, felaktigt bortskaffande av farligt avfall, och långa arbetsveckor som spänner över sju dagar, enligt en New York Times förra månaden.

Tidigare under 2010, en ström av självmord och skador från självmordsförsök på Foxconn Shenzhen fabriken ledde till Hewlett-Packard (HP), Dell och Apple undersöker ställets arbetsförhållanden.

Åligger tillverkare, regeringar, men Rob Enderle, chefsanalytiker på Enderle Group, säger i många fall är det tillverkarna och regeringar som har auktoritet och förmåga att ställa in och genomdriva regler på medarbetarnivå i fabrikerna.

Tech leverantörer är typiskt utomstående organisationer som opererar på olika geografiska regioner. Detta lämnar dem med liten eller ingen myndighet för att genomföra goda arbetsförhållanden förutom hotar att säga upp sitt avtal med vandrande leverantörer, sade han i ett e-postintervju.

Att avbryta kontrakt kan också allvarligt skada lönsamheten för ett företags produkter, vilket kan leda till påföljder, vilket gör det mindre troligt att titta närmare på om dess tillverkare ansluter sig till regler anställda, förklarade analytikern.

[Tech leverantörer] kan verkligen försöka, men ekonomiska incitament och själva systemet fungerar mot deras ansträngningar [för att förbättra leveranskedjan praxis] … och företaget kan medföra högre kostnader eller inte längre vara lika effektiva. Såvida det är fast, kan sådana ansträngningar inte upprätthållas.

Enderle tillade att bör tillverkarna lägger mer fokus på att förbättra vården för arbetstagare, den resulterande kostnaden kan avskräcka tech leverantörer från upphandlande dem, vilket disincentivizing behovet av goda arbetsförhållanden.

Bajarin överens om att tillverkarna ska axla huvudansvaret inom leveranskedjan för att upprätthålla etiska normer för sina anställda. Som sagt, teknikleverantörer har en roll att spela i tydligt fastställa deras förväntningar i avtal samt utövar sin rätt att genomföra revisioner, tillade han i ett e-postmeddelande.

Tech leverantörer chip i, Apple nyligen bekräftade sitt företags hållning i att förespråka för goda arbetsförhållanden. Vd Tim Cook rapporten skrev ett e-postmeddelande till de anställda säger att företaget kommer inte “stå stilla eller blunda för problemen i försörjningskedjan”, enligt ett inlägg på blogg 9to5Mac.

Företaget har även släppt en lista över sina leverantörer för första gången samt meddelade att det hade anslutit sig till Fair Labor Association (FLA), som gör det möjligt för denne att genomföra oberoende undersökningar och rapporter om förhållanden hos sina leverantörer. Apple är den första högteknologiskt företag att göra det, enligt US-baserade ideella arbetsrättigheter organisation.

När kontaktade, hade en Apple talesman inte kommentera och pekade på sin leverantör ansvarsrapporter.

Aaron Pickering, kommunikationsansvarig på FLA, sade: “Vi hoppas Apples deltagande i FLA kommer att sätta en ny standard för elektronikindustrin.”

Han tillade i ett e-postmeddelande som det är inte tillräckligt för tech leverantörer att helt enkelt lägga ut en uppsättning standarder, men de bör också ha system och metoder på plats för att genomdriva dessa normer samt att identifiera och åtgärda risker för arbetstagarna.

Andra IT-företag som kontaktats av webbplatsen Asien erkände sitt ansvar i supply chain management och etik.

Annukka Dickens, miljöchef för HP Asia-Pacific och Japan, sade företaget “starkt anser att dess miljö och socialt ansvar sträcker sig utanför sin egen dörr till verksamhet sina leverantörer och att dess kunder”.

HP, som OEM (original equipment manufacturer) partner, är ansvarig för att höja den sociala och miljömedvetenhet inom vår leveranskedja, men genomförandet av sådana metoder skulle inte lyckas utan samarbete med leverantörerna, tillade hon.

En Microsoft talesman sade också mjukvarujättens tar arbetsförhållanden i fabriker som tillverkar sina produkter “mycket allvarligt”.

Microsoft har åtagit sig att en rättvis behandling och säkerheten för anställda vid våra leverantörer samt säkerställa överensstämmelse med Microsofts policy “, den talesman sade.” Vi har en strikt leverantör uppförandekod som klargör våra förväntningar, och vi övervakar arbetsförhållandena noga löpande och diskutera frågor som dessa dyker upp.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner