Vi först misslyckades på moln eftersom vi stängt: IBM

SINGAPORE – IBM vice ordförande för Smartcloud Portfolio och strategi Mohamed Abdula sade att industrin gjort monumentala misstag att försöka få moln från marken.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Jag är stolt över att säga att vid den första generationen av moln, misslyckades vi – inte bara IBM – hela branschen misslyckades.

Vi försökte bygga ett moln miljö som är patentskyddad – alla IBM-baserade, alla VMware-baserade, alla Microsoft-baserade, allt vad din favorit leverantör är baserade.

Abdula sade att cloud var faktiskt om självbetjäning, resurs pooling och viktigare, möjligheten för organisationer att distribuera applikationer till flera miljöer.

Den sistnämnda punkten i synnerhet innebar att ett eget format aldrig skulle fungera, sade han, så företaget har sedan dess ändrat sin melodi och bygger nu på toppen av öppna standarder.

“Det enda sättet på vilket du kan göra ett verk molninfrastruktur, och vara flexibel och gör det motståndskraftigt mot förändringar … är att anta molnteknik som bygger på standarder som gör att du friheten att veta att vad du investerat – din intellektuella egendom på automation, på ansökan – skyddas oberoende av förändringar i miljön ”

Sådana standarder som IBM satsar på bland annat Openstack och CloudFoundry, liksom andra mer utbredda tekniker som OAuth, Mongo DB, och HTML5.

De framsteg som öppen källkod samhällen gör dock inte nödvändigtvis i den takt som IBM och andra leverantörer vill, enligt Abdula.

Kan dessa standarder arbeta själva? Svaret är nej. Öppen källkod och öppna samhällen tar tid att mogna.

Han sade att försöka hantera grupper så stor som 3000 medlemmar är en svår uppgift, och komplexiteten bara förvärras av hur ofta känslan av förändringarna grupp.

En dag de alla älskar en sak och andra dagar de älskar en annan sak.

Abdula sade att IBM ser sin roll är att bygga på toppen av dessa öppna standarder, även om det innebär att donera sina egna immateriella rättigheter från gång till gång, och hoppas att fler organisationer kommer att anta samma tillvägagångssätt.

Michael Lee reste till IBM InterConnect 2013 i Singapore som en gäst av IBM.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet