Vi kan inte hålla data i Oz: Microsoft

Även om Microsoft skulle bygga en datacenter i Australien värd sina molntjänster, kan det inte garantera att uppgifterna skulle förbli lokal, enligt Michael Cooper, Senior Product Manager för bolagets virtualisering och systemcentrum koncern.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

I en intervju med webbplatsen Australien, Cooper påpekade att en del av Microsofts affärsmodell var att ha stora datacenter att capatalise stordriftsfördelar, och att ha en datacenter i varje land inte skulle blidka dem som berörs om placeringen av sina uppgifter.

“Vi kan inte garantera att data kommer att stanna [i ett visst land]”, tillade Cooper.

Resonemanget är att i händelse av fel, är datacenter inrättas för att säkerhetskopiera data med hjälp av en annan datacenter på en annan plats. På detta sätt, förlust av data genom lokala katastrofer, såsom strömavbrott eller orkaner, kan undvikas.

Denna globala metod för back-up har gjort det möjligt för Microsoft att släppa en hel del av de vanliga säkerhetsfunktioner som körs i andra datacenter.

Några av våra datacenter vi inte ens köra generatorer på “, säger Cooper.” Vi har inte en hel del [lagringsnätverk]. Vi är inte stora fans av luftkonditionering. “Servrarna på de icke kylda datacenter körs på omkring 10 till 32 grader Celsius, enligt den verkställande och tillade att dessa åtgärder görs för enorma besparingar.

Om att inkludera någon form av klimatkontroll beror på plats, enligt Cooper. I Singapore, till exempel fukt filtreras ut ur datacenters, sade han.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet