Victorian ICT Strategy “på rätt spår” för årets slut: Rich-Phillips

Delstatsregeringen i Victoria har gjort betydande framsteg mot fullbordandet av den viktorianska regeringens IT Strategi och är “på väg” för att slutföra 50 specifika åtgärdspunkter i slutet av detta år som planerat, har statens IT minister bekräftade.

Enterprise Software, TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Tala med mer än 350 deltagare på en strategisk uppdatering organiseras av den australiska Information Industry Association (AIIA), sade Victorian ICT minister Gordon Rich-Phillips regeringens strategi – som, öppnades för samråd, i slutet av 2012 och lanserades i början av 2013 tillsammans med 50 specifika åtgärder som skall genomföras före utgången av 2014 – “spårar som planerat”.

De allra flesta avslutades i slutet av 2013 och resten ska vara klar i år, “Rich-Phillips sade, erkänner framgång Victorian, Chief Technology förespråkare Grantly Mailes, fd CIO of South Australia, i exekverar på strategin .

“Vi befinner oss i en mycket stark position när det gäller de mål som sattes 12 månader sedan och vi ser redan drar nytta av dessa åtgärder,” Rich-Phillips sade och att notera att genomförandet av e-tjänster Register sista 1 juli hade öppnat regeringen kontrakt till mer än 800 registrerade företag och resulterade i mer än 470 låt anbud i registret första åtta månaders drift.

En av punkterna i strategin, vilket innebar en fördjupning av regeringens åtagande att öppna offentliga data via Data.vic plats hade sett regeringen överstiger dess öppna data mål att ha 1000 datamängder på nätet, med leverans till dagen för nästan 1500 regering datamängder – inklusive 700 “high-value” spatiala datamängder.

Att sätta dessa data i det offentliga rummet skapar möjligheter för den privata sektorn, “Rich-Phillips berättade deltagare.” Vi inser att som en regering vi inte använder dessa data till sin bästa fördel, och vi inser att ha en levande utvecklare miljö är det bästa sättet att utnyttja det. Vi vänder oss till dig att utnyttja potentialen i dessa uppgifter, och att utnyttja den för att skapa bättre servicemöjligheter.

De positiva resultaten från genomförandet av statens IT-strategi kommer att ha många intresserade av uppdaterade strategin, som Rich-Phillips meddelade skulle släppas i april efter mer än 30 inlagor mottogs under en, tillkalla offentlig återkoppling, som avslutades den 10 februari .

Även om han borstas bort förslag framgång ICT initiativ skulle driva en ökad IT-utgifter med tanke på att öka den liberala regeringens vädjan i Victoria kommande tillstånd November valet – “Jag ser inte det faktum att det är ett valår som särskilt relevant för spendera, “säger han – Rich-Phillips upprepade gånger betonat att skapa 4000 nya viktorianska IT jobb och attraktion på $ 800 i privat ICT-industrin investeringar till staten under de senaste åren.

“Det finns ofta kritik av den roll regeringar spelar inom industrin stöd, och ganska ofta som till tillverkningsindustrin”, sade han i en hänvisning till den senaste förlusten av tusentals arbetstillfällen från nedläggningen av Holden, Toyota och andra tillverkningsanläggningar i staten.

Jag tror att säga att från 85.000.000 $ investeras i IT-sektorn i Victoria genom vår teknik planen under 2011, är en stor del av som återstår att förbrukas, vilket ger $ 800 retur och 4000 skapade arbetstillfällen är en mycket god avkastning på investeringen.

Delstatsregeringen skulle fortsätta att verka för en större industri engagemang i utvecklingen av IT-sektorn, medan det också fortsatt sin, översyn, av CenITex, Victoria, problemfri plågat, centraliserade tjänster leverans enhet.

Vårt projekt är att i huvudsak packa det sätt på vilket CenITex driver och sätta ett antal av dessa tjänster inom den privata sektorn marknaden, “Rich-Phillips förklarade, medger att leverans av tjänster” är ett område där, uppriktigt sagt, som en regering vi har ju t hållit jämna steg.

Det är mycket tydligt vad samhället förväntar sig, och cery klart att detta är en möjlighet att driva effektivitet i vårt sätt att leverera tjänster till den viktorianska samhället. Därför är den nya IT-strategi kommer att vara inriktad på att titta på hur vi ser på dessa möjligheter, och dra nytta av rörlighet i allmänhet.

Vi ser molnet som en del av det “, tillade han.” Tillkomsten av moln och avgift-for-service modeller har förändrat den miljö i vilken regeringen verkar irreversibelt.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt