Vidyo höjer $ 17m för företag videokonferenser

Det har alltid funnits en viss grad av dissonans runt videokonferenser. Som leverantörer lovar att det är det nya sättet att samarbeta, vi håller på att använda e-post, telefon och snabbmeddelanden ändå.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Det är inte fallet för alla, som det visar sig.

En ny $ 17.100.000 investering i Vidyo, Hackensack, NJ-baserade företaget grundades 2005, är några bevis på att det finns pengar i dem kullar. Den runda, som leds av Silicon Valley satsning fast Triangle Peak Partners, ger det totala aktiekapitalet höjs till $ 116.000.000.

Företaget planerar att använda medel för att öka sin försäljning, utöka sin globala närvaro (hälften av bolagets 2012 fakturering var utanför USA) och i övrigt fortsätta driva sin VidyoWorks plattform. Men den verkliga takeaway här är att företagen faktiskt spenderar pengar på telepresence-teknik, särskilt den “multi-point” sort som möjliggör mobila enheter, stationära datorer och konferensrum att samarbeta smidigt.

Vidyo säger att det såg 68 procent jämfört med samma period föregående år faktureringar tillväxt under 2012, med betydande dragkraft i regeringen, hälsovård, utbildning och “stora företag” marknader. Varför? “Vi upplever en hockeyklubba effekt i antagandet av konferensmarknaden personlig video som fortsätter att driva betydande tillväxt för Vidyo”, säger Vidyo grundare och VD Ofer Shapiro.

Kunderna expanderar installationer på 18 procent per kvartal, Vidyo säger, så något är uppenbarligen arbetar.

Så medan videokonferenser kan inte ersätta din fylld inkorg (sorry), det finns användningsfall där det är mycket, mycket bättre. Liksom i klassrummet, operationssalen eller styrelserum.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det