Vill XP på din nya Dell? $ 50, vänligen

Du läste rätt. Dell kommer att börja ta betalt kunder upp till $ 50 för fabriksinstallerade Windows XP på några av sina datorer, Computerworld rapporterar idag.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Konsumenterna är intresserade av kanon Vostro raden av stationära och bärbara datorer kommer att betala $ 20- $ 50 mer för Windows XP Professional installeras som en “nedgradering” från Windows Vista Business eller Vista Ultimate än de skulle för bara Vista.

För att möta Microsofts 30 juni slutet av tillgänglighet tidsfristen kommer Dell sluta förinstallera de flesta versioner av XP morgon. Men det kommer fortfarande att kunna leverera datorer med XP genom att dra nytta av nedgraderingsrättigheter inbyggda i Vista Business och Vista Ultimate. Nedgradering låter Dell installera Windows XP Professional i stället för Vista – även om nyare operativsystem fortfarande levereras med maskinen så att köparna kan, om eller när de vill, övergång från XP till Vista.

Fullständiga uppgifter, nedan

Lägga Vista Business till en Vostro 1000 bärbar dator, till exempel, kostar ytterligare $ 99 över priset med standard operativsystem, Vista Home Basic. Men att välja nedgradera alternativet – Windows XP förinstallerat och Vista Business installationsmediet i rutan – kostar $ 149. Det är en $ 50 nedgradering avgift.

Nedgradering från Vista Ultimate levereras med en mindre tilläggs laddning, även om Vista urvalssystem i sig är dyrare. Lägga Vista Ultimate till en Vostro 400 stationär, till exempel, kostar $ 149 mer än standard Vista Home Basic, väljer att nedgradera från Ultimate – Windows XP förinstallerat och Vista Ultimate installationsskivan i rutan – kostar $ 169, en avgift på $ 20.

På sin konsument PC plats, inte Dell inte ange om det är slapping nedgradering avgifter på tre system som kan konfigureras med XP: 630 och 720 H2C datorer och M1730 anteckningsbok, som alla är en del av Dells XPS high-end line . Dell har sagt att det inte kommer att erbjuda nedgraderingar för alla “för närvarande tillgängliga Inspiron bärbara och stationära datorer.” Inspiron är Dells mest sålda konsument varumärke.

Dell inte svara på ett samtal ber om mer information om nedgradering avgifter för sina konsumentdatorer.

Vad tror du, läsare? Vill du ponny upp för XP eller nöja sig med Vista? (Eller släppa det hela och få en Mac?) Berätta i Talkback.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner