VMware chef fokuserar på post-PC-eran på VMworld

LAS VEGAS – VMware vd Paul Maritz, som en gång drev Microsofts Windows imperium, berättade 19.000 deltagare på VMworld konferensen här i eftermiddag att datorindustrin går in i post-PC-eran.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Maritz, som i slutet av 1990 var Microsofts tredje mest makt verkställande bakom Bill Gates och Steve Ballmer och övervakade bolagets upphov till operativsystem hegemoni, omfamnade visionen om en lång tid nemesis av mjukvarujättens.

Steve Jobs gillar att säga att vi kommer in i post-PC-eran “, säger Maritz under sitt inledningsanförande.” Vi håller med om det.

Och det är viktigt för VMwares kunder och partners för att känna igen, sade Maritz. De måste skapa teknik som omfattar en värld där människor att utnyttja webben och program från en mängd olika enheter.

“Under tre år, kommer mer än 80 procent av de enheter som är anslutna till Internet inte vara Windows-baserade datorer”, säger Maritz.

Naturligtvis har det varit mer än ett decennium sedan Maritz lämnade Microsoft. Och dessa dagar, han är låst i en hård kamp med sin gamla arbetsgivare, som i sin tur driver in virtualisering och stöta upp mot marknadsledaren VMware. I samband med VMworld lanserade Microsoft en ny annonskampanj håna VMwares out-of-date prispolitik, huvudrollen en 1970-talet era försäljningschef, komplett med Fu Manchu mustasch, sälja virtualiseringsteknik från baksidan av hans luras van.

Tanken på en post-PC-eran strider mot visionen Microsoft tycker om att sprida. Tidigare denna månad, Microsoft PR chef Frank Show försökt att avslöja den post-PC eran meme, blogga att “PC plus” skulle vara en bättre sikt.

Maritz dock noteras att persondatorer eran var till stor del om att automatisera tjänstemän arbete. Alltmer, dock, är arbetstagare med hjälp av datorer på olika sätt. De ansluter via sociala nätverk och samarbeta med hjälp av Internet-applikationer.

Problemet är att personer under 35 inte sitta bakom skrivbord. De inte kärleksfullt skapa dokument, “sade Maritz.” Vi flyttar till en post-dokument eran.

Det är drivit VMware att tänka bredare än bara virtualisering. Som så många andra teknikföretag, har VMware lanserat en rad nya produkter som omfattar cloud computing, utnyttja sin virtualiserings fundament.

“Vi på VMware, är inte immuna från moln feber”, säger Maritz.

I mitten finns det vSphere 5 plattform, en del av en molninfrastruktur svit som syftar till att förbättra hanterbarheten, skalbarhet och tillförlitlighet. VMware lanserat produkten i juli.

VMware är också att öka ansträngningarna för att locka utvecklare att dess vision för nästa generations applikationer. Maritz anser att yngre utvecklare, de som skapar de applikationer för molnet, inte vill ta itu med “låg nivå hushållning.” Så VMware driver sin vFabric applikationsramverk, som innehåller verktyg för utvecklare att lättare skapa applikationer.

Vi måste titta på vad den nya generationen av utvecklare gör “, säger Maritz.” Utvecklare har revolterat mot komplexitet.

Denna berättelse publicerades ursprungligen på denna webbplats News.com.

Jay Greene, en denna webbplats erfaren skribent arbetar från Seattle och omfattar Microsoft, Google och Yahoo. Han är författare till boken Design är hur det fungerar: Hur smartaste företag vänder Produkter i Ikoner (Penguin / Portfolio). Han började skriva om Microsoft och teknik i 1998, först som reporter för The Seattle Times och senare som Businessweek: s Seattle byråchef.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet