VMware för att klippa 900 jobb, fokusera på styrkor

I hälarna på sina kvartalsresultat avslöjade virtualiseringsspecialist VMware denna eftermiddag att det kommer att eliminera 900 arbetstillfällen i ett försök att effektivisera verksamheten.

Moln, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, moln, IBM steg upp molnerbjudanden med VMware, SugarCRM, datacenter, VMware köper Arkin Net, tillägger programvara definieras nätverks heft, moln, offentliga cloud computing leverantörer: En titt på styrkor, svagheter, helheten

Siffran visade i ett formulär 8-K arkivering med United States Securities and Exchange Commission, förväntas resultera i en avgift på cirka $ 70 miljoner $ 80 miljoner sade företaget. Man planerar också att lämna vissa branscher och konsolidera anläggningar, som förväntas resultera i en kostnad på ca $ 20 miljoner till $ 30 miljoner. Totalt $ 90.000.000 till 110.000.000 $ i kostnader.

Planen ska vara klar i slutet av 2013.

Verkställande direktör Pat Gelsinger erbjöd närmare under resultat samtal i kväll.

När vi går in Q1 [2013], är vi aktivt fokuserar våra investeringar och resurs att kapitalisera på dessa möjligheter. Och per definition, där områden som vi planerar att deemphasize över verksamheten för att göra detta “, sade Gelsinger.” En sak jag lärt mig genom åren är vikten av prioritering och utförande. Så jag har arbetat med min ledningsgrupp för att säkerställa att vi har rätt nivå av resurser i rätt ställen för 2013 och därefter.

Det finns två delar av planen: en “portfölj rationalisering” till förmån för företagets styrkor, och “en omläggning av resurser” som det skalar tillbaka på vissa affärsområden och ökar prioriterade investeringar. Som innehåller en förskjutning av talang till nya roller “som stödjer våra kärntillväxtmöjligheter.” Den innehåller också “vissa riktade personalneddragningar”, sade han.

Nedskärningarna kommer efter tillsats av mer än 6.700 personer till bolaget under de senaste tre åren. Företaget förväntar sig fortfarande att hyra genom 2013 och räknar med att öka sin personalstyrka med 1.000 personer till slutet av räkenskapsåret 2013.

“Du kommer också att se oss fortsätta M & A aktiviteter och stärka allianser, återigen för att stödja våra fokuserade tillväxt prioriteringar programvarustyrd datacenter, hybrid moln och slutanvändare computing”, säger Gelsinger.

“Vårt asylhanteringen mål är att bli den största mjukvaruinfrastrukturbolaget av detta årtionde -. $ 10 miljarder dollar och därefter”

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

IBM steg upp moln behandlar VMware, SugarCRM

VMware köper Arkin Net, tillägger programvarustyrd nätverk heft

Offentliga cloud computing leverantörer: En titt på styrkor, svagheter, helheten