VMware lanserar vCloud regeringen service för den offentliga sektorn

Den offentliga sektorn är panorering ut att vara hot spot för molnet branschen i år eftersom fler amerikanska myndigheter värma upp till idén om välbehövliga uppgraderingar för äldre system.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

VMware är bryning sin egen portfölj med införandet av den nya vCloud regeringen Service som virtualisering jätte syftar till att säkerställa FedRAMP certifiering för plattformen.

Drivs i samarbete med lyckades moln värd Carpathia, som redan håller kunder i den federala regeringen, är hybridmolntjänst baserad på en identisk arkitektur till vCloud Hybrid service för företag klienter.

För 2013, VMware redovisade ett resultat av $ 1,01 miljarder eller $ 2,34 per aktie, på intäkter på $ 5,21 miljarder dollar, upp 13 procent från ett år sedan.

Angelos Kottas, chef för produktmarknadsföring för hybridmolnaffärsenheten på VMware, förklaras närmare i ett blogginlägg på tisdag morgon till varför säkerhet knuten till en FedRAMP certifiering är en prioritet

Vad är FedRAMP och varför är det viktigt? FedRAMP, som står för den federala Risk och Authorization Management Program, är ett standardiserat tillvägagångssätt för att moln säkerhetsbedömningar, godkännande och övervakning som är utformad för att spara statliga pengar, tid och personal genom att undanröja onödiga bedömningar byrå säkerhets. Genom FedRAMP s lånetillstånd säkerhets kan federala myndigheter också drastiskt minska den tid det tar att anta nya IT-kapacitet.

VMwares vCloud regering service är planerad att bli allmänt tillgänglig i under andra hälften av 2014.

VMwares offentliga sektorn moln nyheter följer, rapporter tidigare på tisdagen, om ett liknande erbjudande som testats av Microsoft.

Redmond, Wash.-huvudkontor bolag har påbörjats privat testning av dess Windows Azure regeringen Cloud Azure varianten speciellt för amerikanska myndighetskunder.

Planer för denna version, kodnamnet Fairfax, avtäcktes först i oktober förra året.

IBM och, Amazon Web Services, bland andra, har gått i spetsen för att tillhandahålla molntjänster för myndigheter. Men vi kan bara förvänta sig detta område för att bli mer konkurrenskraftiga som året går på.

En IDC rapport förra sommaren beräknas, att den amerikanska federala privata moln utgifterna skulle överträffa $ 1,7 miljarder i år ensam.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet