VMware mobil-moln visionen väcker minnen av Sun “nätverk är datorns

Organisationer flyttar till mobil moln värld och virtualiseringsleverantör, VMware, vill ge de verktyg de behöver i denna nya era, som spänner från nätverk och lagring till skrivbordet.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

En “tektoniska shift” pågår idag med företag övergår från en klient-server dator rike till en levereras på virtualisering och cloud computing, sade VMware vd Pat Gelsinger, som har evangelisera företagets vision att bli ett ledande molntjänster spelare.

VMware lanserar Horizon 6, dess flaggskepp virtuellt skrivbord program och tillägger app virtualisering. Slutresultatet: VMwares strategi är mycket lik det som Citrix gör.

I Singapore på tisdag att kämpa sitt budskap på VMwares Partner Exchange On Tour konferens, Gelsinger reportrar här säljaren var “en unik position” att utnyttja denna övergång eftersom virtualisering är det som ligger till grund tekniken i mobil molnet eran.

VMware är ute efter att driva sin vision genom att fokusera på tre huvudområden, slutanvändare computing, programvarustyrd datacenter och, hybridmoln. Att leverera på dessa har säljaren vidare identifierat behovet av att driva utvecklingen på andra viktiga områden, såsom virtualisera lagring samt nätverk för snabbhet och effektivitet samt ökad marknadspenetration ränta. Gelsinger konstaterade att det finns ett stort gap i, Asien, till exempel, där flera marknader är endast 20 procent virtualiserade.

Medan fler mognat marknader som Australien / Nya Zeeland och Singapore har god acceptans bland andra asiatiska marknader förblir undervirtualiserade och erbjuder stora outnyttjade möjligheter, sade han och tillade att VMware också inte hade verk väl i regionen, efter att tidigare ha fokuserat på större marknader. Det vill nu ta itu med detta genom att bygga ut sitt nätverk av partners.

En annan viktig budskap vid konferensen är säljarens nya tryck i slutanvändaren computing utrymme med den senaste, lanseringen av sin Horizon sex virtuella skrivbordet svit.

Det finns en explosion av mobila enheter som byggdes för konsumenterna, men har gjort sin väg in i företagsklimatet, säger Gelsinger. Dessa enheter måste säkras och hanteras, och VMware är ute efter att uppfylla detta behov för sina kunder, sade han och pekade på, AirWatch förvärvet, företaget inked i januari att ta itu med denna förmåga.

Under en demo, företagsrepresentanter visade hur horisonten svit av verktyg kan ge företagen möjlighet att fjärr lokalisera en förlorad mobil enhet och stänga ytterligare tillgång till den.

Och eftersom alla data lagras och levereras via molnet kan de anställda få tillgång till samma skrivbord användarupplevelse, inklusive deras personliga systeminställningar, på olika plattformar och operativsystem. Beroende på plattformen eller enhet som de vill komma åt sina applikationer, kan användare göra det genom att logga in på sitt konto via en webbläsare eller klient-baserat gränssnitt.

Via Horizon 6, kan de peka kommunikationsverktyg som Skype som är integrerade i programsvit för att samarbeta i realtid med kollegor. Företag kan också utse säkerhetszoner där kamerafunktionen i en smartphone, till exempel, kommer att automatiskt när användaren identifieras – via GPS och Assisted GPS – att ha skrivit det angivna området.

Enligt William Ngoh, VMwares Asean Senior Product Marketing Manager, flera kunder i regionen, däribland Singapore, Kina och Indien finns för närvarande betatestning Horizon 6. Dessa spänner över VMwares viktiga vertikaler inklusive finansiella tjänster, hälsovård, utbildning, och offentliga sektorn, Ngoh och tillade att den virtualiserade skrivbord sviten är tänkt för allmän tillgänglighet i hela världen under andra kvartalet.

När jag gick igenom demo set, “nätverket är datorn” minnen av Sun Microsystems berömda slogan kom översvämningar tillbaka. Ända fram till dess förvärv av Oracle under 2010, hade Sun kampanj för år sin övertygelse om att distribuerad databehandling var vägen framåt, vilket ger användarna uniformerade tillgång till sina applikationer och data oavsett vilken dator de fysiskt ansluta till. Datorer var tunna klienter, eller dumma terminaler, och nätverket skulle hantera de flesta av datorarbete och lagra de flesta av uppgifterna.

En del av denna vision var Java-kortet. Dra den vid varje terminal eller skärmen och de anställda kan komma åt sina personliga skrivbordsgränssnitt och applikationer baserade på deras användarprofil – som alla givetvis skulle tjänas direkt från stamnätet. Idag, VMware erbjuder samma kort nås användarprofil, förutom att användare nu knacka – dra är så förra seklet – sina kort via bifogade RFID-läsare.

Vilket väcker frågan, kommer VMware tillsammans med andra virtuella skrivbords spelare och moln spelare som Citrix lyckas där Sun misslyckats? Var Sun före sin tid? Är nätverket nu verkligen datorn?

Med spridningen av mobila applikationer, appstores, sociala medierna, och de olika molntjänster där ute, vi är definitivt närmare Suns syn idag att det någonsin var 25 år sedan. Dokument redigeras, delas och lagras i molnet via Dropbox. Samma uppsättning bilder kan ses i din Facebook eller Instagram konto via valfri webbläsare eller webbansluten enhet.

Dock fortfarande en avgörande komponent den felande länken i dag som det gjorde under solen dagar – och det är genomgripande, som alltid är tillgänglig Internet-anslutning. Över Asien, i synnerhet kommunikationsinfrastrukturer fortfarande byggs ut på flera marknader där Web anslutning förblir instabil och långt ifrån överallt. Ström infrastruktur i Indien, till exempel, är också instabil och kan påverka nätverksanslutning.

Utan ett rör, kommer en öppen kran ger inget vatten. Utan en Internet-anslutning, är din dumma användarterminalen en dum Papperspress.

Tills det är verkligen alltid-det, som alltid är tillgänglig anslutning, jag kommer inte att titta på nätverket för att vara min dator.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Nätverk är datorn på riktigt den här gången?