VMware moln avknoppning uppgift på gång

Den högsta moln leverantör ras är på, och VMware kommer inte att hamna på efterkälken

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Enligt en skopa från GigaOm är EMC-ägda virtuella jätte infrastruktur samla ihop sina befintliga molntjänster med några nya för en fullvärdig moln spin-off-plattform som skulle vara avsedda att matcha Amazon Web Services, Google Compute Cloud, och Microsoft molntjänster.

Tidpunkten skulle inte vara mycket av en överraskning med tanke på buzz kring Google Compute Cloud, som tillkännagavs i juni som en infrastruktur-as-a-Service plattform med flera förvaringsmöjligheter, lovande “stor anslutning till slutanvändare.”

Googles Urs Hölzle, Senior Vice President för Googles infrastruktur enhet för tekniskt, tippad vid den tidpunkt då Google Compute Cloud skulle leverera upp till 50 procent mer beräkna per dollar än andra molnleverantörer.

VMware har en avsevärd jobb framför sig om man planerar att konkurrera med tagline liksom Amazon Web Services, de-facto val i molnet rymden – oavsett en större strömavbrott som nyligen inträffat som kan ganska tillskrivas svåra stormar.

Baserat på GigaOm rapport, det ser inte ut som VMware oordning plötsligt att få detta tillsammans. Snarare kan det bara göra en mycket vettigt att separera moln element från andra virtualiseringslösningar som finns att göra VMwares tryck på detta område en mycket tydligare.

Det mesta av vad som förmodligen kommer att ingå kommer att vara på VMwares moln Foundry öppen plattform-as-a-Service erbjudande som marknadsförs för att möjliggöra för användare att distribuera och skala för snabbt utan att låsas ned av en leverantör.

GigaOm föreslår också att VMware kommer att införliva en del av EMC: s andra egenskaper, såsom stora datamängder division Greenplum och EMC-VMware gemensamt projekt Rubicon för Infrastruktur-as-a-Service vinkel.

Dessutom är det värt att påpeka att tidigare denna månad förvärvade VMware DynamicOps, som fokuserar på molnautomationslösningar för hantering av IT-tjänster över olika molnmiljöer. Om molnet ryktet utspelar sig för att vara sant, kommer denna enhet definitivt ingå i vecket.

VMware redovisar det andra kvartalet måndagen den 23 juli Det finns alltid en chans som vi kunde höra om detta då. Men för en plattform skröt att vara så stor att den kan ta på Amazon, är det en mycket bättre insats att det skulle införas på VMworld i San Francisco i slutet av augusti.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet