VMware snäpper upp stora uppgifter analysverktyg Log Insight

VMware är att köpa analysplattform Log Insight som en del av en pågående utgifterna spree att stärka sitt erbjudande i molnet och virtualisering utrymme.

Moln, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, moln, IBM steg upp molnerbjudanden med VMware, SugarCRM, datacenter, VMware köper Arkin Net, tillägger programvara definieras nätverks heft, moln, offentliga cloud computing leverantörer: En titt på styrkor, svagheter, helheten

Log Insight ger en spegel visa på molntjänster genom att leverera leverantörer med övervakningsuppgifter om moln och virtualiserade miljöer. Det hjälper molnoperatörer undersöka den stora data som får sparkas ut från sådana processer. Den analyserar data i realtid och upptäcker mönster som kan leda administratörer till roten av problemen som och när de uppstår.

Intel, Motorola och Qualcomm namnges kunder av tjänsten.

Mönster Insight vd och grundare, Spiros Xanthos, sade i ett blogginlägg som VMware är “idealiskt läge” av de två viktigaste trenderna inom IT: virtualisering och cloud computing, och företaget var “mycket glada” att arbeta med VMware på rörliga framåt.

VMware fortsätter att verka för sin egen molnerbjudande att konkurrera Amazon, Google och Microsofts erbjudande i den redan väletablerade utrymme.

Virtualiserings jätte förvärvade, DynamicOps för mellan $ 100-150 miljoner euro, och, Nicira för $ 1,05 miljoner, förra månaden som det fortsatte trycka in Amazon, Google och Microsoft dominerade marknaden.

När det gäller mönster Insight kommer det att fokusera på sin ena och kvarvarande produkt – kod Assurance – som söker källkod och “eliminera [s] defekter” och underlättar kvalitetssäkringen.

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

IBM steg upp moln behandlar VMware, SugarCRM

VMware köper Arkin Net, tillägger programvarustyrd nätverk heft

Offentliga cloud computing leverantörer: En titt på styrkor, svagheter, helheten