VMware tar cue från Amazon med nya Openstack ramverk

SAN FRANCISCO — VMware har varit, livligt fokuserat på, mjukvarudefinierad datacenter väg, för de senaste åren, men nu virtualiserings jätte bryning sina intressen runt Openstack.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

För 2013, VMware redovisade ett resultat av $ 1,01 miljarder eller $ 2,34 per aktie, på intäkter på $ 5,21 miljarder dollar, upp 13 procent från ett år sedan.

Edward Hsu, chef för produktmarknadsföring på VMware, berättade webbplats via telefon förra veckan VMware först myntade termen mjukvarudefinierad datacenter ungefär två år sedan.

Som en teknik, börjar det som om vad vi gjorde för servervirtualisering, “Hsu reflekteras. Han specificerade den grundläggande skillnaden mellan att sätta intelligens i hårdvaran kontra mjukvara är graden av automatisering.

Nya sätt att hantera miljöer har blivit möjligt, och vi ser att utvidga detta till nätverk och lagring “Hsu belägen.

Kunder som leverantörsneutrala API: er för deras utvecklare, men de vill kunna köra det på bergfast infrastrukturer sina IT-avdelningar är redan är bekant med, tillade Dan Wendlandt, chef för produkthantering för Openstack på VMware.

Således, den viktigaste introduktion på VMworld i år är VMware-integrerade Openstack i beta, som beskrivs av Wendlandt som en öppen källkod moln ram “exponera utvecklare vänliga, Amazon-stil uppsättning API: er.”

Nya sätt att hantera miljöer har blivit möjligt, och vi ser att utvidga detta till nätverk och lagring “Hsu belägen.

Bjudet av Wendlandt att VMware var en av de största bidragsgivarna till Openstack under det senaste året, är målet för denna plattform för att göra det mycket enkelt för företag med kärn VMware förmåga att kunna erbjuda API till interna utvecklingsteam.

Baserat på Openstack Icehouse release, VMware för Openstack integrerar Openstack API och verktyg i både VMwares hörnsten vCloud Suite Infrastruktur-as-a-service och vSphere plattformar.

VMware har redan testat sin Openstack utbyggnaden med en liten prov pool. Börjar på VMworld, kan kunder ansöka om beta-testning tillgång. Men VMware reps kunde inte lämna ytterligare detaljer om allmän tillgänglighet.

Den vCloud Suite själv blir en uppgradering. Version 5.8 består av ökad skalbarhet för skydd och återhämtning kapacitet, förbättrat stöd för nästa generations stora uppgifter appar (dvs de som är baserade på Hadoop 2 distributioner, etc.) och proviantering för NSX brandvägg och routingtjänster. VMware sa att det kommer att finnas tillgänglig “under nästa kvartal.”

VMware är också sprucing sin NSX nätverk virtualisering och säkerhetsplattform för mjukvarudefinierade datacenter. Version 6.1 är utformad för att stödja provisione NSX Distributed och Edge Brandväggar, skapa sträckt applikations nivåer över flera datacenter, optimerad resurs skalning och inrätta en hög bandbredd upplänk anslutning till det fysiska nätverket och ger aktiv aktiv redundans på virtualiseringskantnätverks

Slutligen, VMware presenterade vRealize Suite, en sammanställning av alla VMwares hanteringsprodukter tillstånd att göra det möjligt för kunder som vill utvidga vCloud erfarenhet till Hyper-V offentliga moln och icke-VMware molnmiljöer med samma verktyg och gränssnitt för att hantera hela infrastrukturen.

Den vRealize Suite kan transporteras genom en av två leveransmodeller: programvara på lokaler och as-a-Service. På lokaler är faktiskt redan tillgänglig när as-a-Service kommer att följa senare i år.

Bilder via VMware

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet