VMwares Nicira köp: Kan virtualisering blixtnedslag två gånger?

VMware betalar $ 1,05 miljarder dollar i kontanter för Nicira, en nätverksvirtualisering spel som har stora namn kunder och potential att bli störande. Nyckelordet med Nicira potential.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

I många avseenden, VMwares Nicira köp, rimmar med EMC: s 2004 köp av VMware. EMC avslutade sin VMware köp i början av 2004 och citerade kombination av server och lagringsvirtualisering kommer att vara en grund för många år framöver.

Självklart, EMC: s $ 625.000.000 förvärvet av VMware betalas ut i stor skala. VMware fick servervirtualisering tidigt och byggde en stor verksamhet kring det. EMC gynnats. Nu VMware förvärvar Nicira, en föregångare i nätverk virtualisering, och hoppas att vinna samma belöningar.

Mer, VMware köper Nicira för $ 1,05 miljoner, VMware, Nicira och en helhetssyn på virtualisering, EMC, VMware: Ställa scen för enande

Nicira är att VMware vad VMware var till EMC. Om VMware vinner dagen med Nicira till stor del beror på om virtualisering blixten kan slå två gånger. Har VMware plats ett förvärv som kan befästa bolagets position i datacentret för de kommande årtiondena?

Paul Maritz, avgående VD för VMware, lade ut motiven för att förvärva Nicira. Maritz konstaterade att Nicira är VMware största förvärv hittills och sade

Varifrån kommer vår aptit för en sådan stor bit ifrån? Den kommer från den första av de stora krafter som verkar som jag noterade tidigare. Vår strategi är att vara ledande i att tillhandahålla mjukvaru ingredienserna i mjukvarudefinierad datacenter. Hela datacentret branschen är mitt i en övergång till en arkitektur bestående till stor del av standardiserade hårdvara byggstenar, som körs under kontroll av programskikt.

Denna metod ger ett betydande framsteg när det gäller datacentret automation, ökar inte bara skala och effektivitet men agility också. Man måste bara titta inuti datacenter för de ledande offentliga molntjänster för att se detta börjar spela ut. Faktum är att VMware hjälpte lägga grunden för stor förändring av banbrytande servervirtualisering. Genom att vrida fysiska servrar till programenheter kunde vi förändra server automatisering och provisioning.

Nu liknande förändringar börjar rulla genom andra datacenter funktioner. Genom att utvidga virtualisering inställning till dessa funktioner, kommer det att bli möjligt att skapa virtuella datacenter på efterfrågan, till stor del i programmet. VMware har redan börjat arbeta med nätverk virtualisering inom ramen för våra vSphere och VShield produkter.

Med förvärvet av Nicira blir VMware väl positionerat för att ge virtuella funktioner nätverk inte bara i samband med vCloud och vSphere, men för att kunna ge det till andra heterogena icke-vSphere baserade pooler av infrastruktur samt. Detta innebär en fördjupning och en breddning av vår strategi.

Maritz senare frågade om prislappen för Nicira. När allt kommer omkring, inte Nicira intäkter inte rättfärdiga värderingen. Maritz sattes

Förvärvet gjordes på grund av sitt strategiska värde i motsats till dess nuvarande intäktsvärde. Vi tror att detta företag VMware grundades eftersom det kunde vara tidigt på en ledare inom virtualisering serverutrymme, och som har byggt ett företag av enorm betydelse och värde i branschen. Vi ser liknande styrkor på arbete här när vi går mot programvaran definierade datacenter och vi såg enormt strategiskt värde i att kunna göra anspråk på en ledande ställning när vi går in i dessa nya faser eller den mjukt definierade datacenter. Så, naturligtvis, med tanke på storleken på prislappen, vi tror att detta är av yttersta strategiska betydelse framöver.

Tiden får utvisa om VMwares stor satsning lönar sig, men det finns några historiska skäl inom EMC företags familjen tror att det kan fungera.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin