W3C lanserar en betalningsInteRest Group att tjäna pengar på nätet

World Wide Web Consortium (W3C) arbetar med att utveckla öppna standarder som gör det möjligt för företag och privatpersoner att göra säkra betalningar över nätet. Idag (onsdag 15 oktober) lanserade en betalningsInteRest Group, som man hoppas kommer att locka industrin deltagare från banker och kortleverantörer, e-handelsföretag, handlare, leverantörer av webbläsare och digitala plånböcker, teleoperatörer och andra berörda parter, inbegripet rättslig kroppar.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

W3C säger dess betalningar plattform kommer att omfatta “internationella lågt värde remitteringar, allmänna massbetalningar, betalningar räkningen och allmännyttiga betalningar. Gruppen kommer att studera de nuvarande luckorna i webbteknologi om användbarhet, säkerhet och sekretess och rekommendera nya arbete för att fylla dessa luckor. ”

Den har inga planer på att utveckla sin egen digital plånbok, och så vidare. Det kommer dock att utveckla öppna standarder som gör det möjligt för olika produkter att samverka. Det inser att vissa industrijättar redan har betalningssystemen – inklusive Apple och Google – men W3C syftar till att attrahera tusentals mindre leverantörer. Om den öppna “web handel API” är stark nog, kommer de flesta företag vill använda det, om bara för att spara utvecklingstid.

W3C har redan spenderat cirka fyra år att organisera diskussioner om webb betalningar, men det är ett mycket komplext område. Det kräver en rad tekniska utvecklingen, inbegripet undertecknat HTTP-meddelanden, säker meddelandehantering, identitetsbevis och digitala kvitton samt en infrastruktur betalningar. En del av detta arbete görs av olika grupper, däribland kryptografi och NFC arbetsgrupper.

W3C säger att det finns problem med de system som används idag. En är dålig användbarhet: det räknar med att “den genomsnittliga varukorgen avhoppsfrekvens är 97 procent på mobila enheter”. En annan är bedrägeri. Den säger: “Graden av bedrägeri i” kortet inte närvarande transaktioner (såsom de gemensamma för transaktioner via webbplatser) är 10 gånger högre än när de fysiska kort används måste dessa risker åtgärdas om e-handel är att blomstra..

W3C Systemet omfattar möjligheten för betalning i appar. Banan blir mindre viktigt för smartphone och surfplattor användare, som tenderar att föredra appar. Appen attraherar också utvecklare som ser dem som ett sätt att tjäna pengar på sitt arbete.

W3C ser en betalningssystem som ett sätt att återställa balansen. Attraktionskraften för utvecklare kommer att vara att appar de distribuerar på nätet ska fungera på flera plattformar, som undviker behovet av att utveckla flera inkompatibla system. Det befriar dem också från de begränsningar som plattforms styrenheter som Apple, Google och Microsoft. Se, W3C chefen Jeff Jaffe förklarar hur banan kommer att slå smartphone apps och fortsätta växa

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis