WebCentral, andra går virtuell

Australiska webbhotell WebCentral kommer att flytta till en helt virtualiserad miljö med hjälp av programvara från VMWare för att köra upp till 70 virtuella servrar över två fysiska maskiner.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Justitiekanslern avdelning, internationell advokatbyrå Mallesons Stephen Jaques och CrimTrac, vilket ger polisen tillgång till information som behövs för att lösa brott, var andra användare med namnet men detaljer var knappa.

Kunden tillkännagivanden gjordes vid VMworld – VMWare årliga användarkonferens – i Los Angeles denna vecka.

Enligt EMC dotterbolaget WebCentral kämpade för att hitta tillräckligt med utrymme, kraft och kylning för att tillgodose dess ständigt ökande server räknas. Webbhotell kommer att använda virtualiseringsprogramvara för att konsolidera den fysiska hårdvaran och kommer att pågå fram till 8000 virtuella maskiner pressas in en serverracket.

Den nya virtualiserade miljön gör det möjligt WebCentral att garantera 99,9 procent tillgänglighet, jämfört med 99,5 procent för kunder som väljer att vara värd på en fysisk maskin, säger Paul Harapin, VMWare Australien och Nya Zeeland vd.

WebCentral hoppas att virtualisera alla kund maskiner med priser knuten till konsolideringsförhållanden – en virtualiserad server på en fysisk ram (1: 1) är toppskiktet, med 20: 1 och 50: 1 nyckeltal på delade maskiner som finns på en rabatt.

Men Harapin sade serverkonsolidering var inte längre den enda drivkraften bakom VMwares virtualiseringsteknik.

Australian Bureau of Statistics användning av VMWare till tillhandahållande extra resurser under den senaste folkräkningen övningen var ett exempel på en djupare användning av teknik funktioner, tillade han.

De har … köra det på DRS (Distributed Resource Scheduler), “Harapin berättade webbplatsen Australien.” Det är verkligen gått längre än serverkonsolidering.

ABS dynamiskt tilldelade resurser där de behövs – en användbar kapacitet för en organisation som kräver massiva ökar i IT-resurser med jämna mellanrum. Andra tillämpningar för virtualiseringsresursplaneringsfunktioner omfattar bör förbättra onlinetjänster under uppmärksammade marknadsföringskampanjer, tillade han.

Samtidigt VMWare spel för skrivbordet med sin Virtual Desktop Infrastructure teknik presenterade starkt på sin användarkonferens.

NEC använde händelsen att lansera nya tunna klientterminalerna är utformade för att arbeta med VMwares virtuella skrivbordsprodukter. Det virtuella skrivbordet liknar andra tunna klientlösningar som Citrix Presentation Server eller Microsoft Terminal Services, men användarna inte dela ett operativsystem – varje åtkomst till en virtualiserad OS som körs på en server.

Patrick Gray reste till Los Angeles som en gäst av VMWare.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning