Windows 7 och 8,1 nu användbar i Azure virtuella maskiner, men för utvecklare endast

Fram till denna vecka, Windows klient i en Windows Azure virtuell maskin (VM) var ganska mycket ett stort no-no. Microsofts licens polisen rynkade på annat sätt än i fall av praktiken, kör fjärrskrivbordstjänster på Azure VM.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Men denna vecka, Microsoft bytte melodi – men bara för begränsade användningsfall. I en stor del under-radar tillkännagivandet vid sin TechEd konferens i Houston, meddelade Microsoft att det ställer till förfogande i Azure VM Gallery Windows 7 och Windows 8.1 Enterprise bilder.

De nya Windows klient bilder är endast MSDN-prenumeranter. Och de är avsedda att användas uteslutande för applikationsutveckling och testning betonade tjänstemän. Microsoft gör redan finns Visual Studio 2013 bilder för användning i Azure VMS men utvecklare kan, om de så önskar, också välja att lägga till Visual Studio 2013 till de nya Windows 7 / Windows 8.1 bilder, sade tjänstemän.

För en steg-för-steg förklaring till hur man väljer och distribuera dessa nya Windows-avbildningar i molnet, kolla in det här blogginlägget från Microsofts tekniska evangelisten Yung Chou.

Vissa TechEd deltagare har undrade om införandet av Windows-avbildningar i Azure galleriet innebär att Microsoft planerar att tillåta användare och / eller partners för att erbjuda Windows / Office i traditionell desktop-as-a-service (Daas) form.

Men Microsoft tjänstemän på TechEd insisterade på att de nya Windows-klient bilder för Azure inte bör ses som en indikation på att Microsoft planerar att anta en traditionell Daas strategi. Microsoft chefer sade på TechEd att de tror att de flesta användare föredrar app-remoting till app-streaming / VDI, och det är därför företaget går det, Azure RemoteApp väg, för att ta itu med dessa typer av scenarier.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin