Windows 8 Server förhandsgranskning anländer för utvecklare

Microsoft har släppt en utvecklare förhandsvisning av sin Windows 8 Server operativsystem, som syftar till att hjälpa företag att optimera sina IT för molnet.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Utvecklaren release, presenterade på onsdag kl Microsofts Build konferens i Los Angeles, är pre-beta programvara avsedd för utvecklare och oberoende programvaruleverantörer. Molnet fokuserade slutliga versionen kommer att hjälpa företag att skapa en dynamisk och skalbar infrastruktur med självbetjäning verktyg, dels att bemöta frågor som virtuell maskin sprawl, enligt mjukvarutillverkaren.

Windows 8 Server är Microsofts svar på “en intressant period av server innovation, där molnet är en tektonisk skift omforma teknik och industri”, säger Bill Laing, chef för företagets server och moln division.

Microsoft riktar Windows 8 Server på företag byggnad, privata moln, liksom att använda offentliga värdtjänster. Laing föreslog företaget tog lektioner från sin Azure offentliga moln, tjänster för att förbättra operativsystemet, som följer på Windows Server 2008 R2.

Om du inte kör en offentlig moln, du kommer inte att leverera tillbaka till produkterna “, sade han.

I den uppdaterade OS ett nytt system management användargränssnitt (UI) tar signaler från Metro UI som används i Windows 8 beröring operativsystem för persondatorer och på Windows Phone-telefoner. Dashboard kakel använda färg ledtrådar för att snabbt visa servertillstånd och samtidigt ger administratörer verktyg för att hantera flera servrar samtidigt, både lokalt och avlägset.

Gränssnitts selar “The Power of många servrar och enkelheten i en, vilket möjliggör en modern arbete stil, stödja en avlägsen arbetskraft”, sade Laing.

En av de största förändringarna i uppdateringen är nedflyttning av ett grafiskt användargränssnitt till en valfri extra, med UI mindre Server Core som önskad installation. Det har nu också över 2300 Power kommandon, så att administratörerna har kommandoradsverktyg som kan hantera alla Windows 8 Server funktioner, oavsett om de arbetar lokalt eller via en fjärranslutning.

Det ger också en ny version av Microsofts Hyper-V, virtualiseringsteknik, tillsammans med stöd för virtualiserade lagring och nätverk. Den nya hypervisor bort många av de begränsningar som är förknippade med tidigare versioner, och kan stödja mycket stora servrar med stora mängder minne, sade företaget.

Verktyg för hantering av återställning och serverdubbelarbete och distribution ingår, tillsammans med förnyade lagringsverktyg som tillåter användning av lågprisflyg råvaru hårdvara till bygg samman och hanteras lagrings tyger. Andra nya funktioner inkluderar dynamiska åtkomstkontroll verktyg för att förenkla processen för att skydda data, genom att använda dokument taggar automatiskt tillämpa säkerhetsregler.

Enligt Laing, har den uppdaterade OS “mer än 300 nya funktioner för företag av alla storlekar”. Medan Microsoft inte har lagt ut en release schema, chef för Windows 8 Server, Mike Neil diskuterade företagets tänkande med webbplatsen Storbritannien vid en workshop i Redmond före Build konferensen.

Jag har ingen fast RTM [utsläpp till tillverknings] datum denna tidpunkt “, säger Neil.” Du kan se tillbaka [vid tidigare OS utsläpp] och se till att tiden mellan beta och RTM har varit ganska konsekvent. Men vi tittar också på saker som ekosystem beredskap, för att se om parterna är redo för release.

Vi har alla dessa fantastiska funktioner – Jag skulle handeln någon av dem för en bra, stabil utgåva, “tillade han.” Många vi gör är gemensamt med kunden [OS], och vi är mer tätt kopplade. Vi behöver inte levereras samma dag, men det finns fördelar “.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet