Windows “Endgame. Desktop Linux misslyckande

“Efter nästan ett decennium, är Microsofts regeringstid som har monopol på.” … “De senaste verkliga uppgifter om Internetanvändning bekräftar att Microsofts gång dominerande ställning i världen av persondatorer är sönder.” Det är inte mig, Linux killen tala. Nej, det är Ed Bott, som är lika mycket en Windows fan som jag är en Linux fläkt. EDS den, inte jag, som säger att “om Windows 8 flops på telefoner och tabletter, är mycket mörk Microsofts framtid faktiskt. ”

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Desktop Linux framtid är inte bättre. Windows är inte minskar på grund av säkerhets- eller stabilitets fördelar Linux. Nej, som Ed påpekar, det minskar på grund av ökningen av mobila datorer. Apples iPhone och iPad är “villians” i mysteriet om vem döda Windows. Och de är också död på den traditionella stationära Linux.

När jag säger detta om jag inte menar att Windows inte fortfarande kommer att ligga på datorer i 2021. Det kommer att bli. Vad det kommer inte vara men är den dominerande datorplattform. Till skillnad från Ed, tror jag att Microsoft är på väg för sent till en mobil, tablett-baserade datorer paradigm. Windows 8 kommer att vara för lite och för sent.

Linux, dock i en rolig plats. Linux, genom Android, blir en viktig operativsystem för slutanvändare. De flesta människor vet inte det ändå. Om du ber dem “Kan du använda Linux?” Om de ens vet vad Linux är, kommer de att säga “Nej” Fråga dem kan de använda sin telefon, kommer de att säga “Ja, naturligtvis.”

Vi har sett det här förut människor med använt Linux utan att inse det i flera år nu tack vare Google, Yahoo, och tusentals andra stora webbplatser som är beroende av Linux för sina serveroperativsystem. Vi får se detta i framtiden inte bara med den fortsatta ökningen av Android, men med alla andra mobila Linux-system såsom HP: s webOS, Googles Chromebooks, och MeeGo.

Ingen av dessa är dock traditionella Linux-datorer. Endast Ubuntus Unity kommer från vad de flesta av som har använt Linux i år tänker på som vanliga Linux. Kanske Unity kommer att bli en stor aktör inom den mobila rymden. Jag är rädd att det kan också vara ett fall av för lite, för sent, men vi får se vad vi ser.

Så det är att medan jag är nu mer säker än någonsin att Linux, tack vare sin närvaro i servrar, moln och mobila enheter, så småningom kommer att vara viktigare än Windows, jag tycker också att nästan ingen kommer att veta det. Linux kommer – i själva verket redan är – bli den grund på vilken många andra användarsystem kommer att byggas. Men både skrivbordet och Linux kommer att minska.

 Berättelser

Som Microsofts monopol smular, är avgörande sitt mobila framtid

Är icloud slutet av skrivbordet Linux och Windows?

Den första Chromebook Review: Samsung Series 5

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner