Windows Phone Onsdag: Fem program som fick mig genom veckan

Ännu en vecka har gått och jag fortfarande ha en viskning med min 32GB Dell Venue Pro att jag täckte mer i detalj i min recension förra veckan. Den stora nyheten i smartphone världen det gångna veckan var uppenbarligen Nokia Microsoft affären att några av oss är mer entusiastiska över än andra. Jag hoppas detta kommer att ge fler människor till plattformen och därmed fortsätta att uppmuntra applikationsutveckling. Jag har övervägt att komma in utveckling själv och detta partnerskap faktiskt gjorde mitt beslut om vilken plattform att överväga lite tydligare.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Förra veckan var det 7,852 appar i Marketplace på den tiden jag skrev mitt inlägg, baserat upp på räkningen på Marknads Browser hemsida, och denna vecka är vi upp till 8258. Denna tillväxt av 406 apps träffade den standard som i början av januari där vi fortfarande ser över 400 appar per vecka visas för Windows Phone 7. Återigen har vi en annan en enda Xbox LIVE-spel visas. Det nya spelet heter Castlevania pussel: Encore av natten och det är lite dyrt på $ 6,99. Jag har installerat testversionen och efter bara ca 15 minuter jag avinstallerade det eftersom det är verkligen inte min stil. Jag är inte heller ett stort Tetris fläkt, vilket är vad det här spelet egentligen handlar om.

Jag tog min Dell Venue Pro på vägen denna vecka och tänkte att jag skulle omfatta de program som jag hittade väsentliga eller serveras någon absolut nödvändigt för mig medan jag var ute och omkring. Du kommer att se jag täckte de flesta av dessa innan, men de har fått uppdateringar som gör dem mycket viktigt för mina behov.

Hör av dig ett tema eller ett ämne av program som du vill att jag ska täcka i framtiden? Jag försöker att blanda upp saker, men som marknads växer det får svårare att hitta viktiga och användbara appar utan att överbelasta dig själv för mycket.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis