Windows Server 8 att få hypervisor boost

Virtuella maskiner i Windows Server 8 får en processorkraft uppsving, att ge kunderna möjlighet att köra mer krävande applikationer såsom Business Intelligence verktyg.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

För nästa version av server OS är Microsoft att lägga till kärnan räkningen av virtuella maskiner byggda med sin Hyper-V hypervisor, vilket det maximala antalet kärnor till 16, upp från fyra. Windows Server 8, som kommer att följa på från Windows Server 2008 R2 SP1, förväntas allmänt att anlända sent under 2012, men ingen lansering timing har tillkännagivits.

[Windows Server 8] är vad vi ser som nästa steg i privat cloud computing, “Amy Barzdukas, chef för kommunikation för företagets server och verktyg affärer, berättade webbplats Storbritannien på onsdag.” Vårt mål i server och verktyg är att moln-optimera varje företag.

Moln tenderar att vara virtualiserad, och så genom att förbättra den grundläggande tekniken för virtualisering – hypervisorn – Microsoft siktar på att hjälpa sina kunder att skapa mer kraftfulla moln distributioner.

I virtualiseringssektorn, är Microsoft VMware som AMD är Intel. Det släpar efter VMware på virtualiseringsprestanda men aggressivt utveckla den teknik som krävs för att uppnå hypervisor paritet.

“Den hypervisor vi har i Windows Server 2008 R2 SP1 avsevärt minskat gapet när det gäller tävlingen”, säger Barzdukas.

Men på tisdag VMware meddelade ett förskott i sin egen virtualiseringsteknik. VMware introducerade sin ESXi 5.0 hypervisor, som kommer att vara kärnan i sin vSphere 5 virtualisering svit. ESXi 5.0 kan stödja virtuella maskiner med upp till 32 kärnor, dess föregångare, vSphere 4 kan stödja endast åtta.

Microsoft kan öka antalet kärnor det förväntar sig att stödja i Hyper-V innan lanseringen av Windows Server 8, sade Barzdukas.

Varför vi ens bry med en hypervisor? … [Eftersom] vi tror att vi är mer kostnadseffektivt för kunder som redan använder Windows i deras butik “, sade hon.” Vi är medvetna många kunder har VMware i sin omgivning, vilket är anledningen till System Center hanterar flera hypervisorer. Vi tror att förvaltningen skiktet är helt avgörande.

System Center är en ram för hantering av Microsofts serverprodukter, till exempel Windows Server 2008 R2 SP1. Nästa uppdatering av programvara, System Center 2012, förväntas binda till Windows Server 8.

Mer information om Windows Server 8 framkom på Microsoft Worldwide Partner Conference i Los Angeles på tisdag. Uppdateringen kommer med en ny funktion som kallas Hyper-V Replica, enligt Jeff Woolsey, Microsofts huvud programchef för Windows Server virtualisering.

Funktionen kommer att ge “asynkron virtuell maskin replikering”, säger Woolsey, enligt hemsidan brittiska syster webbplats website.com. Detta gör det möjligt data som ska replikeras omedelbart efter den lagras eller vid en förinställd tid. Till exempel kan företag kopiera virtualiserade databaser till off-site datacenter för extra redundans.

Microsoft väntas dela ytterligare information om Windows Server 8 på sin Bygg / windows konferens i Kalifornien i september.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning