Wookey: SAP: s framtid är on-demand

Värdera spöke bortglömda titans av tidigare generationer av programvara för affärsapplikationer, SAP verkställande VP John Wookey anges mjukvarujättens åtagande att omfamna on-demand i en Keynote-presentation på konferensen Ondemand Europa i Amsterdam idag

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

On demand är nästa steg i utvecklingen av applikationsutveckling … Det är absolut nödvändigt från SAP: s perspektiv som vi anamma denna förändring “, sade han.” On-demand är vad våra kunder vill investera i. Om vi ​​gör vår jobb väl och lyssnar på våra kunder, det är dessa program som vi måste leverera. Vi måste köra till ledningen i on-demand.

Som förhandsgranskas av artiklar i WSJ och FT idag, Wookey (bilden) redogjorde för bolagets strategi för att föra on-demand till SAP: s befintliga kundbas av stora företag. Detta är skilt från mer uppmärksammade Affärs ByDesign erbjudande utvecklas för mellanklass företag och BusinessObjects on-demand portfölj, men lärdomar har också lärt från dessa initiativ, sade han. Som EVP stora företag on-demand, Wookey leder upp ett team med en portfölj av on-demand-produkter som riktar sig till stora företag, inklusive CRM, strategiskt inköp och kostnadskontroll.

Kärnan i strategin, riktade för tillgänglighet mitten av nästa år, är en arkitektur där nya applikationer on-demand kan sättas in direkt, eftersom de kommer att ärva de befintliga policyinställningar från den installerade Business Suite infrastruktur. “De on-demand vi levererar kan bete sig som en förlängning av Business Suite” Wookey förklaras. “[Kunder] bara slå på den. De behöver inte omdefiniera något till on-demand tjänst.” Principen har redan testats med, e-Sourcing on-demand applikation. När det har stabiliserats, kommer det att erbjudas partners att koppla in tredjeparts on-demand-program (även Wookey inte närmare in på den exakta formen av det ekosystem, till exempel om det kan omfatta SaaS spelare med rivaliserande applikationer såsom Salesforce.com och Success).

Strategin kommer att göra det lättare för kunderna att lägga till nya program, övervinna vad Wookey beskrivs som “trötthet” som ofta sätter in några år efter en SAP-implementering, när organisationer förlorar aptiten att fortsätta uppgradera sin installerade program för att införa nya funktioner och funktionalitet. “En av de spännande sakerna on-demand är att det möjliggör en nivå av närhet med kunder som vi aldrig har haft tidigare”, säger han. “Det är bara en mycket snabbare cykeltid.” Hans enhet använder agila metoder för att möjliggöra mycket snabbare utvecklingscykler, i samklang med on-demand grundsyn. Han berömde också förändrade ekonomin i on-demand-modellen, vilket innebär att “vi bara får betalt när [kunder] får valuta.

Han talade också om behovet att tillgodose nya sätt att arbeta på att antas av den yngre generationen, notera att i fem år, kommer Gen-Y representerar 45% av arbetarna: “De är inte kommer in, de åter kommer att köra på plats. ” De kommer att införa en mer samarbets, socialt nätverk stil arbetssätt och Wookey team arbetar med program som kommer att stödja den nya metoden, med hjälp av on-demand-modellen för att se till att de hålla jämna steg med den snabba innovationstakten. Till exempel, sade han, “Vi måste hitta ett sätt att få Facebook bättre integrerat med våra affärssystem.” Förvärvet av Sky Data, som avslutades förra veckan och har blivit en del av Wookey team, stöder denna strategi. Den tidigare förvärv av Frictionless Commerce tillhandahåller andra nyckelpersoner och grunden teknik för SAP: s on-demand produktportfölj.

Wookey uppgift, naturligtvis, är enorm. Hans erkännande av betydelsen av on-demand för SAP: s framtida framgång och överlevnad är ett välkommet lyft inte bara för on-demand-förespråkare inom SAP men för alla i hela näringen, och det verkar som om Wookey team har en stor frihet att bedriva sina mål: “effektivt vi är som en start-up organisation inom SAP”, sade han. Men samtidigt är den strategi som fokuserar på att använda on-demand som ett sätt att hjälpa kunder tillför extra funktioner kring sin kärn Business Suite infrastruktur, som fortfarande är på plats. On-demand blir en typ av innovation lager som sitter ovanpå den befintliga på plats investering. Det är tydligt vad SAP: s kunder söker för närvarande – mycket få av dem funderar på att slita ut sina kärn affärssystem för att ersätta dem med molnbaserade affärssystem alternativ. Men där en kund tittar på en on-demand erbjudande som ersättning för eller alternativ till en lokal motsvarande från SAP – till exempel supply chain management, HCM eller CRM – kommer säljaren att uppmuntra en övergång till on-demand eller kommer det att försöka att skydda sina på premissen licensintäkter? Det ska bli intressant att se hur SAP utvecklas denna nya strategi.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet