YouTube förbättra Content ID med nya överklaganden

YouTube rulla ut en större uppgradering till Content ID, dess digitala verktygen för upphovsrättspolitik och content management för videofilmer som publiceras av alla från frilans producenter till stora medieföretag.

De flesta av de uppdateringar kretsar kring innehåll laglighets fordringar och vad man ska göra med utmaningar för dem. Hittills har över 3000 innehållsägare levererat mer än 500.000 timmar referensfiler till Content ID-systemet.

Först är det nya överklaganden process där användare har fler alternativ i utmanande Content ID-anspråk. Nyckeln till den nya processen är att när en användare lämnar in en överklagan, har två alternativ för innehållsägare: Släpp fordran eller fil en formell DMCA-meddelande.

Det är en stor förändring med tanke på tidigare om en användare hade en tvist och innehållsägaren avvisade det var utmaningen stopp i dess spår.

Den andra uppdateringen förbättrad upptäckt för oavsiktliga skador med uppdaterade algoritmer och en manuell process för att granska eventuella ogiltiga påståenden.

rights management produktchef Thabet Alfishawi förklaras på den officiella YouTube-blogg på onsdagen att med mer än tio miljoner referensfiler till uppladdade Content ID-system, kan misstag naturligtvis hända.

Smartare krav detektering minimerar oavsiktliga misstag. Naturligtvis tar vi åtgärder i sällsynta fall av avsiktligt missbruk, till och med avsluta Content ID tillgång.

Alfishawi tillade att kärnan i allt detta är den uppdaterade matchningsteknik som syftar till att identifiera partner innehåll bland alla videoklipp på YouTube med bättre algoritmer och en mer omfattande referensbibliotek.

För en närmare titt på Content ID, kolla in promo videon nedan

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre